17. marraskuuta 2020

Valintani SRAL hallitukseen 2020-2023

 


Katso syyspäivien video täältä


SRAL syyspäivät olivat Riihimäellä lauantaina 14.11. Tapahtuman järjesti OH3AD Riihimäen kolmoset. Tapahtuma oli hyvin järjestetty, korona-ajan olosuhteisiin nähden, joka rajoitti osallistujamäärää, vaikeutti nokkakusoilua (ihmisiä oli hankalampi tunnistaa maskit kasvoilla) ja esti kirpputorin pitämisen, jota pidän aina kohokohtana :)  Esitykset keskittyivät suurimmaksi osaksi radioiden etäkäyttöön, joka olikin teemana. Itse menin sinne 9:30, mutta pystyin olemaan vain 12:30 asti. Loput katsoin sitten illalla kun pääsin koneen ääreen. Onneksi tilaisuus videoitiin ja tallennettiin, jotta esitykset pystyi katsomaan jälkeenkin päin. Tästä vastasi Nuorisotiimi, joka jälleen kerran osoitti aktiivisuuttaan ja hyvää ham-spiritiä. Päivän esitykset ja kokous youtubessa löytyy ylläolevasta videokuvasta. Näköjään ihan koko päivän esityksiä (päivän ensimmäisiä) ei tällä videolla ole.

Mieleenpainuvimpia esityksiä itselleni oli Michaelin ja Affen esitys 'Domestic Dominatorista', joka jatkaa näitä kiertopolarisaatio-antennien sarjaa, tuoden nyt 160m antennin 1kW tehonkestolle. Toinen oli Nikon OH2GEK esitys hänen omasta henkilökohtaisesta sekä erillisestä kilpakerhon CR2X remote-asemista. Niko kutsui omaansa 'sunnuntaiworkkijan DX-asemaksi', mutta minusta se oli kyllä kaikkea muuta. Minulle se oli jo hyvinkin high-end kontestiasema, mutta Niko on tietysti nähnyt ja käyttänyt ihan oikeita kontestiasemia, joissa jo pelkät masto- ja antennivarustukset ovat aivan omaa luokkaansa. Eli mittapuu on ehkä aika erilainen kuin itselläni :) Nikolla itsellään on Flex 6600 ja tuolla kontestiasemalla on sitten Flex 6700. Ja Maestro sitten käyttöliittymänä. Olen Nikon radion ja Maestron nähnytkin ja onhan se aivan omaa luokkaansa oleva kokonaisuus tänä päivänä, yhdistettynä vielä useammalla suuremmalla ulkoisella näytöllä. Softaradioihin liittyy aina toki myös softan hyvät ja huonot puolet ja tekniikan etunenässä kulkiessa törmää myös siihen, että kaikkia ominaisuuksia ei ole ehditty vuosia testata ja bugejakin aina välillä löytyy. Toisaalta radio saattaa uudistua täysin uudeksi radioksi pelkällä softapäivityksellä. Itselläni, paitsi hinta, niin myös antennien surkeus hillitsee, koska minulla Flexin käyttö olisi kuin ajaisi Ferrarilla pihakadulla, eli jokseenkin sama millä sitä niitä nopeuksia ajaisi - sama pätee radioihinkin antennien ollessa parhaimmillaankin vain auttavat :) Mutta konseptina Flex on kyllä kiinnostava ja siihen suuntaanhan tässä voimakkaasti ollaan menossa. 

Päivän loppupuolella oli ansioituneiden henkiöiden palkitseminen, jota arvostan suuresti. On kiva että vapaaehtoistyössä, josta ei sinänsä palkkaa makseta, kuitenkin huolehditaan siitä, että tekeville ja aikaansa harrastuksellemme uhraaville annetaan tunnustusta. Ja ihan hyviä valintoja palkintojen saajiksi olikin. Erityisesti ilahdutti se että Tiiti OH3HNY:n suuri ja pyyteetön panostus nuorisojäsentemme hyväksi, ja aktiivisuus monella muullakin harrastuksemme alueella, huomioitiin. Lopulta päivä päättyi sitten yhdistettyyn kevät- ja syyskokoukseen, kevätkokouksen jäätyä (keväällä) valitettavasti pitämättä koronan vuoksi. Aivan lopuksi oli sitten sekä puheenjohtajavaalit ja myös hallitusvaalit kahden erovuorossa olevan hallituksen jäsenen tilalle. Puheenjohtajaksi valittiin Jorma Saloranta OH2KI ja hallitukseen Jari OH2EXE ja olipa melkoinen joukko antanut ääneni myös minulle, eli seuraavat 3 vuotta on sitten SRAL hallitustyöskentelyä, jossa toivon erityisesti pääseväni vaikuttamaan SRAL yhteistyöhön muiden järjestöjen ja organisaatioiden kanssa. Sekä kehittämään ja edesauttamaan kerhojen strukturoitua työskentelyä (suunnitelmallisuutta ja tiedottamista), yhteis-etäkäyttöasemien syntymistä ja radioamatöörien yhtenäisyyttä

ERITYINEN KIITOS KAIKILLE JOTKA ÄÄNESTIVÄT MINUA HALLITUKSEEN!

Dimi OH2DD

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti