11. syyskuuta 2015

Radioamatööri-harrastuksen esittelyvideoita


Tässä on muutamia radioamatööri-harrastusta esitteleviä videoita. Tutustuttaviksi etenkin sellaisille joille harrastus on täysin uusi. 

Ham radio operation in Finland

Ragny, OH6LRL ja Erik OH2BPA kertovat radioamatööriharrastuksesta. Videossa ääni ei kulje ihan synkassa, mutta ei haittaa. Jutut ja video on muuten niin hyvät. Kieli on pääosin ruotsi, mutta ohjelma on tekstitetty suomeksi.

Mitä radioamatööritoiminta on?

Ison Britannian Radioamatööriliiton tilaama esittelyvideo, jossa kerrotaan myös mukaansatempaavasti radioamatööritoiminnasta. Vaikka kieli videolla onkin englanti, niin videossa on suomenkieliset tekstit.

Amatööriyhteyksiä ympäri maapallon

Larry Minnesotasta(USA) WD0AKX pitää yhteyksiä ympäri maailman. Hänen HAM SACK ('radionurkkaus') on myös esimerkillinen! Video on englanninkielinen eikä tekstitetty, mutta videosta saa aika hyvän kuvan 'fiiliksestä' kun ollaan yhteyksissä ympäriinsä. Ja näkee kuinka tänä päivänä on mahdollista saman tien katsoa kutsun perusteella netistä että kenen kanssa sitä yhteyttä on pitämässä. Usein on nähtävissä kuva henkilöstä ja tämän asemasta/antenneista.


QRP video jossa otetaan 1W SSB(puhe) yhteys USA:sta Etelä-AfrikkaanSuomalaista harrastustoimintaa a la OH2LZC

Niko OH2LZC on tehnyt hauskoja videoita, jotka löytyy hänen QRZ-sivuiltaan kun selaa vähän alemmas. Niko on kuvannut videoita eri paikoista missä on ollut pitämässä peditioita. Nuo videot ovat innostaneet minua samankaltaiseen 'peditiointiin' ja osoittavat kuinka uskomattoman hyviä yhteyksiä voi saada kohtuullisen minimaalisellakin setupilla (siis ilman 40m mastoja tms).  Mikäli videot eivät näy sivulla niin tässä muutama suora linkki youtubeen Nikon videoihin

TEKSTI-TV


Ja huomasinpa muuten tänään että onhan se Suomen Radioamatööriliitto edelleen edustettuna myös teksti TV:ssä, jossa viimeisimpiä uutisia, tapahtumatietoja, ja löytyy myös dx-summitin ylläpitämä klusteri eli äskettäin kuullut yhteydet 
https://yle.fi/tekstitv/txt/590_0001.htm

HAM NATION

Ham Nation on englanninkielinen amatööriradio-aiheinen viedokanava, jossa jo kolmattasataa videota. Videota on alusta asti juontanut erityisesti radioamatööritoiminnassa tunnetuksi tulleen Heil-yhtymän perustaja Bob Heil.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti