3. kesäkuuta 2016

Radioamatööriharrastusta näkyville Opettaja-lehteen

OAJ Opettaja lehdessä Radioamatööritoimintaa esittelevä lehtijuttu
OAJ Opettaja-lehdessä Radioamatööritoimintaa esittelevä juttu

Olen ollut SRAL markkinointityöryhmässä noin vuoden verran. Ryhmä kokoontuu säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta tavoitteena tietysti itse kunkin osalta on saada hankittua näkyvyyttä ja uusia jäseniä harrastukseemme. Radioralli ja OG1FEST festari-radioamatööriasema ja osallistuminen harrastemessuille ovat markkinointityöryhmän aktivointi- ja rekrytointiesimerkkejä viime ajoilta.

Itselläni on ollut mielessä koulut ja viestintävälineet harrastuksestamme kertomisen kanavina. Niinpä otinkin yhteyttä useampaan lehteen ja opetusalan järjestö- ja ammattilehti 'Opettaja' tarttui juttuideaan. Minna OAJ:sta, joka on sattumoisin samalta kylältä, olikin yhteydessä ja keskustelimme mahdollisuudesta jutun tekemiseen radioamatööritoiminnasta. Ajatuksena minulla oli esitellä harrastustamme useamman jutun sarjana ja kertoa siitä yksi osa-alue kerrallaan ja tuoda näin ideoita ja ajatuksia siihen kuinka useampi koulun aine voisi soveltaa radioamatööriharrastusta osana opetusta ja kuinka rohkeammat koulut voisivat liittää sen osaksi opetusohjelmaansa yhteistyössä SRALin kanssa. Harrastuksessamme kun yhdistyy fysiikka, kemia, matematiikka, maantieto, kielet, liikunta, käsityöt muutama sovellutuksen alue mainitakseni.

Opettaja-lehden toimintamalli on kuitenkin hieman erilainen ja he halusivatkin mielummin löytää opettajan joka olisi harrastaja, eli kertoa asian heidän ammattikuntansa edustajan näkökulmasta. Otinkin yhteyttä SRAL puheenjohtajaamme ja markkinointityöryhmän vetäjään Memmaan (OH1EG) ja hän tiesikin heti yhden varteenotettavan harrastajan jolta asiaa voisi kysyä. Sain Markun (OH8UV) yhteystiedot ja varmistin häneltä halukkuutta olla haastateltavana juttuun ja hän onneksi oli heti suostuvainen. Tämä tapahtui 2015 syksyllä. Juttu tehtäisiin joskus 2016 aikana, mutta tarkempaa ajankohtaa ei osattu vielä sanoa.

Toimitettuani Markun tiedot OAJ:lle jäi asia odottamaan sopivaa hetkeä 2016 vuoden puolella. Keväällä olinkin taas Minnaan yhteydessä ja sain ilokseni kuulla että juttu tehtäisiin ja se ilmestyisi 3.6. Aivan mahtavaa. Sen enempää en jutusta enkä sen sisällöstä enkä 'tulokulmasta' tiennyt koska juttu tehtäisiin OAJ:n ehdoilla ja heidän näkökulmastaan.

Tänään sitten oli se päivä kun juttu julkaistiin ja se menee lukijoille paperilehtenä mutta on onneksi luettavissa myös verkkolehtenä. Lehtijuttu on hyvä, Markku on selvästikin ollut erinomainen haastateltava ja kuvatkin olivat minusta todella hyvät.

Lehtijutun voit lukea täältä

Ja sama juttu Opettaja -näköislehdessä täältä

Kiitos Markku, Kiitos Minna, Kiitos Memma, Kiitos jutun kirjoittaja Pekka Moliis ja valokuvaaja Miska Puumala!

Toivottavasti jutun myötä kouluissa ja opettajissa herää mielenkiintoa harrastustamme kohtaan ja saamme kutsuja kertomaan lisää ja esittelemään harrastustamme eri kouluihin. Silloin toivottavasti jäsenistöstämme löytyy talkoohenkeä ja vapaaehtoisuutta lähteä virittämään rigejä ja reissuantenneja ja digimodeja näytille ja kertomaan mitä se meidän harrastus nykyaikana voi olla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti