5. heinäkuuta 2015

OH2AAB kerhon Vapepa-toimintaan radiolahjoitus

Vapera radioiden luovutus, Lassi Luukas (Cisco), Dimi Doukas (Comstor), Harri Ahola (OH2AAB)
Vapepa Radioiden luovutus. Lassi Luukas, Cisco (vas),
Dimi Doukas, Comstor (kesk) ja Harri Ahola, Oh2AAB puh.joht. (oik)

Heti sen jälkeen kun olin suorittanut radioamatööritutkinnon ja saanut luvat, tutustuin myös Vapepa toimintaan. Ja heti kun ensimmäiset kurssit tulivat, kävin koulutukset läpi sekä etsinnästä että viestistä. Pääfokus minulla on tietenkin tuossa viestipuolella, eli olla varmistamassa viestintäyhteyksien toimivuutta etsintätilanteessa. Lohjan kerhomme OH2AAB on myös mukana Vapepa-toiminnassa ja nopeasti tuli myös esiin se että kerhon Vapepa-käyttöön tarkoitettu kalusto oli vaillinaista ja vanhentunutta. Olisi siis hälytyksen tullessa tärkeää että meillä olisi riittävä ja yhdenmukainen kalusto, jotta sen käyttö olisi tositilanteessa helppoa ja toimintavarmuus saataisiin paremmin taattua. Tästä sainkin ajatuksen että tuo voisi olla asia johon saattaisin pystyä vaikuttamaan.

Toimin päivätyökseni IT-alalla Comstor Suomen toimistossa Cisco maahantuonnissa ja työhöni liittyy myymisen ohella erilaisten myynninedistämiskampanjoiden ideointi ja järjestäminen. Tässä oli tilaisuus liittää tähän toimintaan myös ns. 'hyvän tekeminen', eli tuottaa jotain yleishyödyllistä samalla kun edistää firman asioita. Koska käytännössä suurin yhteistyökumppanimme on Cisco, otinkin asian esiin heidän kanssa ja ideoimme kamppiksen asiakkaillemme, jonka myötä lahjoittaisimme Lohjan radioamatöörikerhon Vapepa-toimintaan 10kpl käsiradioita ja yhden autoradion. Kaikki radiot toimisivat sekä 4m Vapepa-taajuuksilla että 2m radioamatööritaajuuksilla. Näin radioita voisi käyttää etsinnöissä kumpaankin käyttöön, luovuttaa etsijöille (käyttäen 4m Vapepa taajuutta) sekä käyttää radioita radioamatööritaajuuksillakin tarvittaessa jos haluttaisiin eriyttää viestintä esim. etsintöjen ja viestinnän johtamisen välillä. Asiakkaamme ottivat ajatuksen hyvin vastaan ja tukivat kampanjaa. Sain koneita.com (Utec Oy) hyvän tarjouksen kun kerroin mitä olimme tekemässä ja tilaus lähtikin aika nopeasti Jyrkille.

Luovutimme radiot maanantaina 28.7.2015 klo 17:30 Ciscon edustajan Lassi Luukas kanssa 'Kärppälässä' eli Lohjan radioamatöörien kerholla. Samalla Lassi sai kuulla lisää radioamatööritoiminnasta laajemminkin. Nyt on kalusto Vapepa-radioiden osalta kunnossa. Seuraavaksi on heti syksyn alkuun tiedossa kaksi teemailtaa kerholla jossa toisessa tutustutaan yhdessä radioiden toimintaan, jotta ne ovat kaikille tuttuja kun tositilanne tulee. Ja toisessa teemaillassa teemme harjoituksia radioilla kerhon lähimaastossa.

Lisätietoja Vapepa toiminnastaEi kommentteja :

Lähetä kommentti