11. toukokuuta 2015

100 quson virstanpylväs saavutettu

Lokikirjaan kirjautuis sadas QSO
Lokikirjaan kirjautui tänään 10.5.2015 sadas pidetty QSO

Vuosi ja 2 päivää sitten 8.5.2014 pidin ensimmäinen qusoni (QSO), eli kaksisuuntaisen yhteyden jossa vaihdettiin tunnukset ja kuuluvuusraportit vasta-aseman kanssa. Qusoihin olen laskenut pelkät suorat yhteydet, eli en kirjaa toistinten kautta tehtäviä yhteyksiä lokikirjaan. Tänään 10.5.2015 tuli täyteen 100 qusoa ja tuo sadannes quso oli Irlantilaisen aseman EI70U kanssa, joka oli Special Event Station ja QTH Irlanti. Tämä sadas yhteys oli myös aika humoristinen sillä puhuja siellä toisessa päässä oli yksi nopeimmin puhuvia jotka olen tähän mennessä quson toisessa päässä kuullut. Kaverilla oli todellakin kiire saada qusoja mahdollisimman monta. Kun ensin kuulin kuinka nopeasti hän puhui, olin varma että hän tulee päättämään kutsunsa sanaan 'contest', joka tarkoittaa että hän on osallisena kilpailussa. Mutta selvisikin ettei näin ollut vaan että hänellä oli kiire muuten vaan :) Mutta mikä tässä vasta-asemassa oli erikoista niin vaikka QTH olikin Irlanti niin heti kun sieltä alkoi RA- tai U-alkuiset asemat kutsua niin sieltä alkoi tulla sujuvaa venäjänkieltä. Eikä siinä vielä kaikki, vaan se venäjänkieli tuli myös samalla salamanopeudella :) Nato-aakkoset vaihtui venäläisiksi versioiksi 'Uljaana', 'Ivan' jne....  Täytyypä tulostaa itsellekin jostain ne niin osaa tarvittaessa sanoa venäjänkielisten kanssa tarvittaessa kirjaimet muillakin aakkosilla jos heille ei aina Nato-aakkoset avaudu.

Kun vuoden aikana pidettyjen qusojen määrästä laskee keskiarvon, tarkoittaa se 1,9 qusoa viikossa. Ei mikään mahdottoman kova vauhti, mutta työt haittaa harrastusta ja monesti kuuntelen enemmän kuin kutsun. Ja usein alan kutsumaan vain sitten jos vasta-asema on maa jota minulla ei vielä ole. Todellisuudessa QSOja on jo vähän enemmänkin, kun lasken mukaan Kalakukkokilpailun yhteydet, mutta minulla kävi niissä niin että koska kilpailussa taajuuden merkitseminen lokiin ei ollut pakollista niin minulla oli useita yhteyksiä joiden taajuutta minulla ei ollut kirjoitettu ylös joten jätin ne lokikirjan ulkopuolelle.

Yhteyksien määrä: 100
Keskimäärin: 1,9 QSO / vk
Maita: 46
Laitteisto:
- Kenwood TS-2000 riginä,
- Diamond GSV3000 powerina
- antennina 42m OCF dipoli 4m korkeudella
-Ham Radio Deluxe loki ja rigin hallintasovellus PC:llä, jonka DX Cluster-tietoja olen hyödyntänyt.

Etäisimpiä vasta-asemia ovat olleet

Pohjoinen: Huippuvuoret
Itä: Japani ja Indonesia
Etelä: St.Helenan saari
Länsi: Canada ja Brasilia (Brasilia toistaiseksi etäisin 10500 km)

Kaikki saavuttamani vasta-asemat näkyvät kartalla QRZ.zom sivullani

Tänään kuulin ensimmäistä kertaa myös Australian VK3-alueelta, 100 mailia Melbournesta pohjoiseen. Tim oli 5/9 mutta valitettavasti kutsuansa oli toistamassa sellainen kuoro ettei minulla 100 watin teholla siinä porukassa tuntunut olevan mahdollisuuksia. Mutta ensimmäisen kerran hetken ajan tuntui että se Australian napaaminenkin olisi lähellä ja nyt ainakin uskon sen olevan mahdollista. Sen verran hyvä oli yhteys parhaimmillaan. Eiköhän sekin sieltä vielä lokikirjaan jonain päivänä tule :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti