19. toukokuuta 2015

Aggregaatti - sähköä minne nyt 22kg jaksaa kantaa, Huutokauppakeisarilta

Huutokauppakeisari ohjelmasta tutut Aki ja Markku Nummelassa
Huutokauppakeisari ohjelmasta tutut Aki ja Markku Nummelassa.
Aggregaatti Akin jalkojen vieressä vielä myymättömänä.
Osallistuinpa lauantaina poikani kanssa huutokauppaan, jonka Uuraisten Hirvaskankaan huutokauppakeisari oli tullut pitämään Nummelan Kodin Tavaratalon varastoalueelle. Mukana tietysti vaimonsa Heli kirjurina ja Markku, tuo yleismies joka korjaa mitä vain :) Mainioita henkilöitä ovat ja hauska on ollut ohjelmaakin seurata. Täytyy yrittää osuttaa joku kerta käynti ihan paikanpäälle heidän huutokauppaansa Uuraisiin, Jyväskylän yläpuolelle.

Myytävänä oli uutta tavaraa, kaikenlaisia kodinkoneita, polkupyöriä, mikroaaltouuneja, televisioita, robotti-imureita, puhelimia, tabletteja, läppäreitä, kuntoiluvälineitä. Kaikenlaista mitä ei tiennyt tarvitsevansakaan. Olin miettinyt aggregaattia jo aiemmin, mutta en ollut oikein varma spekseistä, eli että minkälainen olisi hyvä. Käyttötarpeena varmistaa mahdollinen välttämättömän sähkön tarve pidempiaikaisessa sähkökatkossa (kuten pakastimen sulamisen estäminen tms), mutta myös radioharrastukseen liittyvä, eli akkujen lataaminen ja rigien sähköistäminen reissussa jos ollaan jossain normaali infran ulottumattomissa (jossa siis yleensä olisi vähiten häiriöitä). Mutta myös mielessäni on ollut se ettei varmaan olisi huonompi ajatus jos Vapepan hälytystehtävissä pystyisi tarjoamaan tarvittaessa sähköistyksen Vapepan johtopaikalle, ja sielläkin radioiden latausmahdollisuuden ja rigin sähköistämisen ja läppärien käytön mahdollistaminen.

Niinpä heti kiinnitin huomioni aggregaattiin. Huutokaupan aikana sitten googlailin puhelimellani aggregaatin speksejä ja ymmärsin vain että 1,6Kw jatkuvaa tehoa ja se kuulosti minusta aika paljolta. Sen lisäksi katsoin että millä hintaa ko. aggregaattia on myynnissä ja sen perusteella määrittelin itselleni ylärajan jonka olen siitä valmis maksamaan, etenkin kun en ollut täysin varma sen soveltuvuudesta. Asia joka kuitekin kuulosti hyvältä oli se kun huutokauppakeisari eli Aki mainitsi aggregaatissa olevan invertterin joka mahdollistaa tietokoneiden ja televisioidenkin käyttämisen. Huudolleni tuli kilpailija mutta hän lopulta luovutti ja niin aggregaatti päätyi minulle.

Aggregaatti Kipor IG2000


Tämä Kipor IG2000 aggregaatti on kannettava versio. Minusta tuo kahva sekä nimitys 'kannettava' on melko huvittava ja toi mieleeni 90-luvun alkupuolen 'kannettavat' tietokoneet, jotka kokonsa ja painonsa vuoksi olivat kaikkea muuta kuin kannettavia. Pelkkä kahvan lisääminen ei tehnyt niistä todellisuudessa sen enempää kannettavia kuin tässäkäään tapauksessa. Tämä aggregaatti painaa 22kg joten kovin pitkälle en metsäpolkua sitä kyllä viitsisi kantaa :) Kyllä se tulee jäämään aika lähelle sitä kohtaa johon saan auton pysäköityä :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti